WEDSTRIJD TBV BIJDRAGEN AAN ‘Bloemen bloeien op Papier’

De deadline is verstreken. Alle kunstenaars bedankt voor uw inzendingen.

Expositie van 19e-eeuwse hand-ingekleurde borduurpatronen.

In 2017 houdt Museum de Kantfabriek in Horst aan de Maas een bijzondere expositie over 19e-eeuwse hand-ingekleurde borduurpatronen met bloemen als hoofdmotief.
Deze collectie borduurpatronen is door de Familie Landwehr-Vogels geschonken aan de gemeente Tiel en ondergebracht bij het Regionaal Archief Rivierenland in Tiel.

De expositie loopt van 30 april tot en met 8 oktober 2017.

Het museum nodigt beoefenaars in textiele handwerken, beeldende kunstenaars en studenten van opleidingen in de beeldende kunsten uit om een kunstwerk te maken. Hierbij laten zij zich laten inspireren door deze 5 geselecteerde borduurpatronen.

'Bloemen bloeien op Papier’  'Bloemen bloeien op Papier’   'Bloemen bloeien op Papier’   'Bloemen bloeien op Papier’   'Bloemen bloeien op Papier’

Copyright Regionaal Archief Rivierenland in Tiel

Klik op een afbeelding voor groter formaat.
Dit wordt in een nieuw venster of nieuwe tabblad geladen, afhankelijk  van de setting in de browser.
Download de afbeelding door met de rechter muisknop in de vergroting en dan op “download als ..” te klikken
Het venster of het tabblad kan daarna worden gesloten door op het kruisje te klikken.

De voorstellingen zullen binnen de maten van 2x2x3(lxbxh) meter moeten passen. Gevraagd wordt om in eerste instantie digitale beelden van de voorstelling op te sturen met een beschrijving van idee, materiaalgebruik en omvang van het werkstuk of concept. Er zit geen beperking op materiaalgebruik.

Een selectie van de voorstellingen wordt  geïntegreerd in de expositie en krijgen daarmee dezelfde publiciteit in de media.

Collectie Atlas Landwehr-Vogels (Regionaal Archief Rivierenland).
Wilt u meer weten en zien van deze collectie kijk dan op deze link

Wedstrijdvoorwaarden:

• Ieder deelnemer mag 1 werkstuk insturen dat nog niet is tentoongesteld. Het werkstuk is geïnspireerd op een van de vijf bijgevoegde borduurpatronen.
  • Alle beeldende technieken zijn toegestaan.
  • De materiaalkeuze is vrij.
  • Het maximum formaat is 2x2x3 meter.
  • Alleen werk naar eigen ontwerp mag ingezonden worden.

Inschrijving:

• Inschrijven kan door het insturen van het volledig en ondertekend inschrijfformulier.
  • 1 digitale opname van het totale werk, met vermelding van de titel van het werk.
  • 1 digitale opname van een detail van het werk, met vermelding van de titel van het werk.
  • Inschrijven kan tot 1 december 2016 (postdatum).
  • Het inschrijfformulier opsturen aan: expositie@museumdekantfabriek.nl  met als onderwerp “wedstrijd Bloemen bloeien op Papier”.
  • De dossiers blijven eigendom van Museum de Kantfabriek.
  • De geselecteerde werkstukken mogen door de organisatie gefotografeerd worden.
  • De opnamen en dossiers mogen voor publicitaire doeleinden gebruikt worden tot 1 januari 2018.
  • De inzender vrijwaart de organisatie van auteursrechtelijke aanspraken door derden.
  • Deelname aan de wedstrijd betekent dat wordt ingestemd met de voorwaarden.

Voor het downloaden van het inschrijfformulier klik hier

Jurering-selectie:

• De eerste jurering gebeurt op basis van het ingestuurde beeldmateriaal.
  • De tweede juryronde geschiedt naar aanleiding van het werk.
  • De deskundige jury wordt samengesteld door Museum de Kantfabriek.
  • De juryuitspraak is bindend.

De Jury bestaat uit:

• voorzitter: Roel Sanders, lid expositiecommissie Museum de Kantfabriek
  • leden: Hanny Spierenburg, adviseur textiele beeldende kunst
  • leden: Diny Gerards-Mensink, onderzoeker collectie Atlas Landwehr-Vogels.
  • leden: Paul Wilms, Galerie Wilms Venlo.

Prijzen:      De volgende prijzen worden toegekend:

1ste prijs           € 250
2de prijs            € 150
3de prijs            € 100

Publieksprijs (nader in te vullen)

Expositie:

• Het geselecteerde werk wordt voor de expositie aan Museum de Kantfabriek ter beschikking gesteld van 10 april tot en met 9 oktober 2017.
  • De inrichting van de expositie van het geselecteerde werk wordt bepaald door Museum de Kantfabriek.

Transport:

• Het transport van het werk heen en terug is op kosten en risico van de deelnemers.

Verzekering:

• Tijdens de expositie is het werk verzekerd tot een maximum van € 3000 tegen gewone risico’s van beschadiging en diefstal.

Informatie en contact:

www.museumdekantfabriek.nl