INNOVATIEVE MODE EN SLIM TEXTIEL

In deze tentoonstelling laat Museum de Kantfabriek de stand van zaken zien van de ontwikkeling van E-FASHION.

Gastcurator Marina Toeters studeerde cum laude af aan de Master Fashion Design, de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Ze is docent aan de Technische Universteit EIndhoven en de HKU. Met haar collega’s en studenten onderzoekt en ontwerpt ze modieuze kleding met verschillende innovaties zoals ingebouwde sensoren. Hun doel is om deze kleding voor iedereen beschikbaar te krijgen. Bijvoorbeeld kledingstukken die worden gebruikt tijdens je werk, voor fitness, of mensen die stress willen voorkomen.

Voor het ontwerpen wordt steeds meer gebruik gemaakt van circulaire (herbruikbare) materialen en productiemethodes, zodat de technologie en textiel opnieuw gebruikt kan worden.

De mogelijkheden zijn eindeloos: soms heel dicht bij en voor de hand liggend, soms echt toekomstmuziek.

Marina Toeters zal ook een lezing houden over dit onderwerp.

Definitieve gegevens kunt u vanaf december 2019 vinden op: www.museumdekantfabriek.nl of www.by-wire.net

Innovatieve mode en slimtextiel Kantfabriek begin 2020