Jubileumjaar 2019: ’10’

Museum de Kantfabriek bestaat in 2019 maar liefst 10 jaar; een goede gelegenheid om de mooie geschonken objecten uit de depots tentoon te stellen aan het publiek. De combinatie met werk van hedendaagse textielkunstenaars laat zien hoe het museum de verbinding legt tussen historische en moderne kunst.

EXPOSITIES 2019

Technieken waardoor stoffen ‘ontstaan’
20 januari t/m 5 mei 2019

Hieraan werken o.a.de volgende kunstenaars mee: Anneke Kersten, Ank Hazelhoff, Roos Cox, Paulien van Asperen, Japien Waskowsky, Marloes en Marleen Jongen, Corrie Hengeveld, Jo-Anne Meyer, groep EXPERIKANT, Kitty Korver, Trees Philipsen, Brigitte Eertink en Ankie Doenzen.

Tijdens de expositie zijn er demonstraties van de diverse handwerktechnieken:

  • Zo zijn er iedere dag weefdemonstraties.
    Op dinsdag- en donderdagmiddag komt Els Savenije weven op de Megado
    (computergestuurd weefgetouw). De andere weefsters geven demonstraties op 2- 3- en 4-schachts weefgetouwen. Deze zijn allemaal ter beschikking gesteld door de Firma Louët.
  • Op dinsdag zullen dames van Kantkring ’t Klöske hun kloswerk demonstreren. Op woensdagmiddag is Riet Sipman aanwezig met haar kloswerk.

Technieken om stoffen te bewerken en verwerken
19 mei t/m 25 augustus 2019

Met medewerking van o.a.: Marijke van Welzen, Cherylin Martin, Mieke Wille, Jacqueline van Bergeijk, Willy Schut, Minke van de Zande, Jeannie Cobben en Yvonne Scheele en de deelnemers van ons maandelijks QuiltCafé.

Van object tot verzamelingen
8 september t/m 29 december 2019

Naast onze eigen verzamelingen zijn er ook textiele collecties van anderen beschikbaar voor deze expositie. Denk daarbij aan knopen, kindermutsjes, handwerkgereedschap, Leporello boekjes, zijtjes en nog veel meer. Ook zijn er stukken te zien van textielkunstenaars die er complete verzamelingen in hebben verwerkt.

________________________________________________________________

Jaarrond handwerkatelier
In het handwerkatelier kunnen bezoekers ‘live’ zien hoe de diverse technieken uit de expositie worden toegepast.

« Terug naar de vorige pagina