Verwacht

 17 dec. t/m 22 april 2018

Gemmy Woud-Binnendijk, Fine art photography

Gemmy Woud-Binnendijk kwam in maart 2016 in Museum de Kantfabriek met de vraag naar mooi kant. Zij was net gestart met portretfotografie en zocht bijzondere attributen om haar modellen te kleuren. In de afgelopen anderhalf jaar later heeft zij een flitsende carrière gemaakt met shoots in de USA, Rome en Zuid-Afrika en met artikelen in magazines Vogue en ZOOM. Museum de Kantfabriek laat je kennismaken met haar fascinerend beeldend vermogen.

“Ik probeer heel dicht bij het schilderen te blijven. Ik houd van de donkere, gedempte kleuren en de eenvoud van het licht in de schilderijen van de zeventiende-eeuwse Hollandse meesters. Mijn schilderijen hebben dezelfde ‘moody’ stijl. Ik gebruik altijd maar één lamp en een reflectiescherm. De zogenaamde Rembrandt-verlichting zorgt al snel voor de dramatische sfeer die ik zoek. Hoewel ik in Photoshop nog van alles met het beeld doe, ga ik nooit zomaar schieten. Ik fotografeer altijd zo veel mogelijk naar het eindresultaat toe.” (ZOOM 2017)

Oude kunst, nieuw medium

In haar portretten gebruikt Gemmy Woud-Binnendijk onder andere de clair-obscur techniek. Deze techniek versterkt de licht-donker contrasten terwijl er weinig gebruik wordt gemaakt van de middentonen. Hierdoor verkrijgt ze het dramatische effect in haar portretten dat zo kenmerkend is.

VERWACHT in 2018

6 MEI t/m 7 OKTOBER

“Russische traditionele toegepaste Kunst”

In deze expositie toont Museum de Kantfabriek de eindwerken van studenten van de Hochschule für Volkskünste uit St.Petersburg.
De studenten volgen een 6-jarige dagopleiding in een van de volgende technieken:

  • Kantklossen
  • Borduren/goudborduren
  • Lakschilderen
  • Juweelkunst
  • Zijdeschilderen
  • Hout/beensnijwerken

In het laatste jaar van hun opleiding maken zij een meesterstuk ter afsluiting van hun studie.
Dit zijn staaltjes van bijzonder vakmanschap.

« Terug naar de vorige pagina