Museumbibliotheek uitgebreid

21 november 2012

In de afgelopen maanden is de gehele bibliotheek van Museum de Kantfabriek opnieuw ingericht met als reden de komst van 5000 extra textielboeken, tijdschriften en beelddragers. Het betreft hier de textielbibliotheek van STIDOC (Stichting Textiel Informatie en Documentatie Centrum) waarin de bibliotheken van Textiel Plus, Weefnetwerk en de LOKK (Landelijke Organisatie Kant Kunst Nederland) ondergebracht zijn. De boeken waren gehuisvest in een pand in Utrecht, doch de huur liep eind oktober af en werd niet meer verlengd. De komst van deze STIDOC-bibliotheek betekent een enorme uitbreiding van onze eigen textielboekencollectie en een verbreding en bundeling tot een der grootste
textielbibliotheken onder één dak. Hierdoor is Museum de Kantfabriek uitgegroeid tot hét textielcentrum van Nederland en daarbuiten voor iedereen die geïnteresseerd is in textielgeschiedenis en textielkunst, voor onderzoekers en beoefenaars.

Om de extra 5000 boeken en tijdschriften verantwoord te plaatsen was het noodzakelijk bouwkundige maatregelen te nemen en ons documentatiecentrum volledig opnieuw in te richten. In een strak schema werd gewerkt aan het aanbrengen van verstevigingen in de houten verdiepingsvloeren, waarna een volledige herschikking van de beschikbare ruimten plaats vond.

De genealogieboeken zijn nu overzichtelijk ondergebracht in een afzonderlijke ruimte, zo ook onze streek- en historieboeken.  In de grote bibliotheekzaal staan nu de eigen textielboeken (ca. 1.500) en de circa 5.000 STIDOC-boeken alsmede textieltijdschriften.

Vanaf 20 april 2013 is de nieuwe bibliotheek te bezoeken op dinsdagen en donderdagen van 14:00 tot 17:00.
Online lenen is weer mogelijk voor geregistreerde leden.
Bezoek hier de bibliotheek pagina van STIDOC.

« Terug naar de vorige pagina