Opening creatief seizoen 2018-2019 in Museum de Kantfabriek

31 juli 2018

Textielliefhebbers kunnen op zondag 26 augustus van 11.00 tot 16.00 uur terecht in het museum. Dan wordt het complete aanbod aan nieuwe workshops en cursussen gepresenteerd. Niet eerder was het aanbod zo groot.

Bezoekers krijgen persoonlijke uitleg over o.a. hoeden maken, je eigen kleding maken, het bedrukken van stof en borduren dat momenteel echt hot is.

Nieuw

Het museum heeft enkele nieuwe docenten kunnen aantrekken voor een nóg breder aanbod. Enkele nieuwe workshops zijn:

• Goudborduren en Broderie d’art, Sashiko borduren en Crazy borduurwerk
  • Werken met de Gelli plate (mono print techniek)
  • Tas maken van kurkleer
  • Versiertrucs voor breiwerk

Voor jong en oud
Er is volop aandacht voor de speciale kinderworkshops die steeds een ander thema hebben, zoals Matroesjka (met een knipoog naar de lopende expositie over Russische Traditionele Toegepaste Kunst). Verder is er in de Textielbibliotheek van het museum een grote 2e hands boeken- en tijdschriftenmarkt over handwerken en textiel.

Voor alle bezoekers ligt er na afloop een handig boekje klaar met het complete aanbod van het komende seizoen. Het boekje is tevens online te lezen, via deze link.