Opening gloednieuw cursuslokaal 18 maart

13 maart 2017

Museum de Kantfabriek opent gloednieuw cursuslokaal met gezellige cursusmarkt op zaterdag 18 maart

Aanstaande zaterdag 18 maart opent Museum de Kantfabriek haar nieuwe extra cursusruimte met een feestelijke cursusmarkt van 14.00 tot 17.00 uur. Tijdens de cursusmarkt worden demonstraties voor volwassenen en kinderen gegeven en is informatie beschikbaar over nieuwe cursussen en workshops voor de komende periode. Museum de Kantfabriek kocht de nieuwe cursusruimte in een aangrenzend pand onlangs aan. Met de extra ruimte kan ze haar creatieve activiteiten uitbreiden en activiteiten die tegelijkertijd plaatsvinden beter combineren. Een grote aanwinst voor het museum.

Creatieve workshops voor kinderen en volwassenen met textiel als basis

Museum de Kantfabriek is gevestigd in de voormalige Zuid-Nederlandse Kantfabriek in Horst. Het museum laat de ontwikkeling van de textielnijverheid en -industrie in de regio Horst zien. Pronkstuk in het museum zijn de nog echt werkende kantklosmachines uit vervlogen tijden. De Kantfabriek organiseert wisselexposities en staat landelijk en internationaal bekend om haar cursussen en workshops gerelateerd aan handwerken en textielkunst. Omdat Museum de Kantfabriek haar creatieve activiteiten voor kinderen en volwassenen graag wil uitbreiden en vaker verschillende activiteiten tegelijkertijd wil laten plaatsvinden, kocht ze een extra cursusruimte bij. De ruimte is voorzien van alle praktische faciliteiten en wordt op zaterdag 18 maart geopend met een feestelijke cursusmarkt. Belangstellenden kunnen er genieten van demonstraties van workshops en cursussen die binnenkort starten zoals “Punchen met de punchmachine” door Toos Voshaar en “Werken met Verdwijnvlies” door Tineke Geurts. In beide cursussen staat het maken van creatieve (draagbare) werkstukken als sjaals centraal. Rinie Verhaegh geeft demonstraties “Kantklossen voor beginners” en “Kantklossen voor gevorderden”. Kinderen kunnen aanschuiven bij verschillende kinderworkshops onder leiding van Liesbeth en Rieky. Naast de workshops is er uitgebreide informatie over de cursussen en workshops die de komende tijd starten zoals “Lussenvlechten”, “2 Rolled Triangel” en “Hoeden maken”.