Home Projecten Cursussen Kantklossen basis en gevorderden (volgeboekt)

Kantklossen basis en gevorderden (volgeboekt)

Basiscursus kantklossen

In deze cursus leert u in 8 lessen de techniek met de basisslagen van het kantklossen, te beginnen met de linnenslag, daarna de netslag en de randslag. Daarop bestaan een aantal variaties. Als u de basisslag onder de knie heeft, kan er iets extra’s worden geklost. Denk bijvoorbeeld aan een blad in Russische bandkant.

Kantklossen voor gevorderden

Als vervolg op de basiscursus worden in 8 lessen steeds een andere grond en slagen toegepast. Gebruikte slagen: o.a. vetergatslag (= netslag, speld, netslag), dubbele netslagen (= dubbele netslag, speld, dubbele netslag) en fond à cinqtrous. In de 8e les worden deze gronden gemonteerd op een passe-partout. Aan het einde van deze cursus heeft u een compleet kantwerk in een schilderij.

Docent

Rinie Verhaegh

Inhoud

kantklossen basis en voor gevorderden

Workshopduur

8 lessen

Datum - basis

Datum - gevorderden

woensdag 4 september - 18 september - 2 oktober - 16 oktober - 30 oktober - 13 november - 27 november - 11 december 2019

donderdag 12 september - 26 september - 10 oktober - 24 oktober - 7 november - 21 november - 5 december - 19 december 2019

Tijdstip

19.30 – 21.45 uur

Kosten

€ 137,50 inclusief koffie/thee, exclusief materialen

Materiaalkosten

Kussen, klosjes en alle andere benodigdheden zijn eventueel gedurende de cursus te huur van Museum de Kantfabriek voor € 15,00 inclusief garens.

Aanmelden