Home Projecten Workshops BONT en BLAUW!

BONT en BLAUW!

Boro of Kantha, houd je van blauw of juist van kleur?

In deze workshop maak je kennis met:

Boro is een Japanse reparatie / recycle techniek uit de 17e eeuw. Deze platte stiktechniek is ontwikkeld vanuit de Japanse arbeidersklasse in de 17e eeuw. Het is een techniek om kleding en textiel te beschermen en/of te herstellen. Door het aanbrengen van extra lappen en rijgsteken van witte katoen wordt de stof steviger en warmer.

Houd je meer van kleur ga je met gekleurde lapjes/lappen aan de gang.

Kantha is een techniek waarbij geselecteerde recyclede stoffen op elkaar worden genaaid met een fijne rijgsteek. Nog steeds de populairste vorm van borduurwerk in de dorpen van Bangladesh en West-Bengalen in India.

De basis van Boro en Kantha is hetzelfde. Maak in deze workshop kennis met één van beide technieken en raak geïnspireerd om hier verder thuis mee aan de gang te gaan. De toepassingen zijn oneindig!

www.jyzz.nl

Blog van Jolan

Docent

Jolan Dufourné

Inhoud

Je leert de Boro- en Kantha borduurtechniek

Datum

Zaterdag 18 november 2023
11.00 -16.00 uur

Kosten

€ 65,00 inclusief koffie/thee en lunch, exclusief materialen.

Materiaalkosten

Materiaalpakket à € 8,00 contant te betalen aan docent.

Aanmelden voor deze Workshop/cursus

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bekijk ook deze workshops

Fascinator maken

Fascinator maken Tijdens de tentoonstelling van de internationale wedstrijdhoeden van de Nederlandse Hoeden Vereniging van 22 oktober tot 5 november bij Museum de Kantfabriek worden…

Naaldbinden (VOL)

Naaldbinden Naaldbinden is een eeuwenoude handwerktechniek waarbij een draad door elkaar heen gelust wordt tot een geheel met behulp van een grove naald.Het oudste naaldbindwerk…

Naailes voor beginners en gevorderden

Tijdens deze workshop leer je verven met natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld meekrap, cochenille, noten, kurkuma en indigo.