Publieksprijs voor Dirkje van der Horst voor Floriade 3# in Museum de Kantfabriek in Horst

16 oktober 2017

Museum de Kantfabriek in Horst organiseerde van 30 april t/m 8 oktober een bijzondere expositie over 19e-eeuwse hand gekleurde borduurpatronen met als titel “Bloemen bloeien op Papier”. Ook werd een wedstrijd georganiseerd voor eigentijdse werken, gemaakt door moderne kustenaars en geïnspireerd op deze oude bloempatronen.

Uit meer dan 150 inzendingen werden 15 werken van kunstenaars geselecteerd om aan de expositie deel te nemen. Meer dan 4200 bezoekers hebben deze tentoonstelling bezocht. Er zijn 991 stemmen uitgebracht en de nipte winnaar is Dirkje van der Horst met Floriade 3#, gevolgd door Betty de Vries met Levend Plastic 44 en Nellie de Mulder met Zondag(s)kind.

Museum de Kantfabriek laat de geschiedenis van textielnijverheid en industrie in de regio Horst zien. Ze organiseert wisselexposities, workshops en andere activiteiten op het gebied van textielkunst en handwerken. Meer informatie www.museumdekantfabriek.nl.

Dirkje van der Horst Floriade #3 148×156 Katoen, zijde, linnen

Betty de Vries Levend plastic 44 150×150 Plastic, krijt, fineliner