Kinderworkshops

  • Creatieve kinderactiviteiten

Maandelijks voor kinderen vanaf 6 jaar Museum de Kantfabriek organiseert leuke en creatieve kinderactiviteiten! Diverse technieken komen aan bod. Op de foto’s hieronder zie je wat er zoal gemaakt werd dit voorjaar.

In de eerste workshop na de zomervakantie maken we een Matroesjka van stof.

Een Matroesjka is een holle houten pop waarin steeds kleinere poppen in elkaar passen. De poppen komen uit Rusland. Je kent ze vast wel. Ze zijn in allerlei kleuren. Heel vroeger was het speelgoed voor de kinderen. Tegenwoordig worden ze als souvenir verkocht.

In Museum de Kantfabriek is t/m 7 oktober de tentoonstelling Russische Traditionele Kunst te bewonderen. Heel knap en mooi werk door studenten gemaakt. Het is de moeite waard om een kijkje te gaan nemen. Wellicht in de zomervakantie?

Tijdens de tentoonstelling zal je geen Matroesjka tegenkomen. Het idee om er eentje te maken werd tijdens het bezichtigen van de tentoonstelling geboren. Typisch Russisch.

We hebben ruime keuze in lapjes stof en als je wilt kun je versiering op de stof aanbrengen. Alle materialen zijn aanwezig.

Kom je ook een Matroesjka maken?

Ouders en/of begeleiders van de deelnemende kinderen zijn niet aanwezig in het cursuslokaal tijdens de workshop. Zij kunnen de kinderen vóór 14 uur brengen en om 16 uur weer ophalen in de Kant-Ine van het museum.

Voor kinderen van 6 – 12 jaar, maximaal 10 kinderen, de kosten zijn 5 Euro.

Wèl eerst aanmelden door te mailen naar: cursus@museumdekantfabriek.nl

De data en thema’s voor de kinderworkshops najaar 2018 zijn: