Home Ontdek ons Educatie

Educatie

Museum de Kantfabriek heeft een breed aanbod voor alle mogelijke onderwijsniveau's; van leerlingen van de basisschool tot studenten van het MBO tot de universiteit.

Inspiratie! 

Onze vakkundige en enthousiaste rondleiders laten jongeren graag de historie van de textiel in het algemeen zien, en het maken van kant in het bijzonder. Zij vullen het programma eventueel aan met de dan lopende wisselexpositie van hedendaagse (textiel)kunstenaars. Vervolgens kunnen de jongeren geïnspireerd aan de slag met eigen werk. Ons uitgangspunt is altijd het (verder) ontwikkelen van vaardigheden en interesses van jongeren.

Werkgroep Educatie

De Werkgroep Educatie heeft een lesprogramma basisonderwijs ontwikkeld voor de groepen 7, 7-8 en 8, genaamd 'Kant in de fabriek - kant op school'. Dit project bestaat uit 3 lessen:

  • over kant en Museum de Kantfabriek, incl. demonstratie kantklossen
  • over de geschiedenis van kant, met daarin de industriële ontwikkeling en kinderarbeid
  • bezoek aan Museum de Kantfabriek, incl. creatieve doe-activiteiten

Onze werkgroep educatie biedt ook maatwerk waarbij zij een speciaal programma ontwikkelt, aansluitend op het niveau en de wensen van uw leerlingen. Zij werken met uw school of met de studenten het gewenste programma uit. Uitgangspunt is dat het studenten uitnodigt en inspireert!

Meer weten?
De Werkgroep Educatie zet zich graag voor u in. Neem gerust contact op met Rieky Jacobs (hoofd educatie).