Home Ontdek ons Wisselexposities

Wisselexposities

Judith landscape - expo Louka Rongen

‘Mensen met mogelijkheden’

5 september t/m 11 oktober 2020

Louka Rongen (22 jaar) is afkomstig uit America en dit jaar afgestudeerd aan de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie. Als fotografe houdt zich graag bezig met beeldrijm; beelden die elkaar aanvullen. De onderwerpen hebben altijd een kloppend hart en dat probeert ze te vangen in haar foto’s.

Tasjes I

'Tasjes'

5 september t/m 11 oktober 2020

Het museum laat werk uit eigen depot zien. Deze verzameling is een selectie van kleine tasjes die op de rode loper niet zouden misstaan.

De kleinoden zijn afkomstig uit meerdere landen en gemaakt in diverse handwerktechnieken en van allerlei materialen.

Geplande exposities

Mieke Werners - WEEMOED LR

'Hulde'

25 oktober t/m 23 december 2020

Museum de Kantfabriek presenteert 'HULDE' van 25 oktober t/m 23 december 2020, een indrukwekkende overzichtsexpositie van het werk van Mieke Werners.

Eerdere exposities

LANGS GEBORDUURDE WEGEN

'Langs Geborduurde Wegen'

uitgesteld naar 2022 i.v.m. coronacrisis

Uitgangspunt is de collectie van Ien Rappoldt. Ze reist al meer dan 20 jaar jaarlijks een aantal weken door dit gebied om te onderzoeken hoe de daar wonende bevolkingsgroepen hun kleding vervaardigen.

CLSAF_shirt_back

'Innovatieve mode en slim textiel'

19 jan t/m 15 maart 2020

Gastcurator Marina Toeters – docent TU/e, initiator van by-wire.net en de Fashion Tech Farm in Eindhoven – haar collega’s en studenten onderzoeken nieuw textiel, productietechnieken en maken sensorkleding met als doel om mode duurzamer en relevanter te maken.

Mop Up 3

'MOP-UP 3'

19 januari t/m 15 maart 2020

Voor de derde maal geven we een podium aan graduates van kunstacademies. Dit jaar uit de plaatsen Maastricht, Amsterdam, Arnhem, Rotterdam en Boxtel.

 

 

© Jacqueline van Bergeijk

'Van object tot verzameling - van verzameling tot object'

8 sept t/m 29 dec 2019

In deze expositie worden verzamelingen uit het depot getoond, veelal geschonken tijdens de afgelopen 10 jaar. Uiteraard aangevuld met hedendaags werk, zoals u van ons gewend bent.

Japanse dame met boekenkist
© Minke van der Zande

'Technieken die stoffen bewerken en verwerken'

19 mei t/m 25 augustus 2019

In deze expositie staan borduren, quilten en het maken van kleding als ambacht én vak centraal. Een van de kunstenaars is Minke van de Zande, met haar serie ‘Surimono in silk’ uit 2018.

Kantfabriek 319

'Technieken waardoor stoffen ontstaan' 

20 januari t/m 5 mei 2019

In deze expositie laten we handwerktechnieken zien die stof doen ‘ontstaan’, zoals haken, breien, weven, kantklossen, vilten en nog veel meer.

© Sam Schobbe
© Sam Schobbe

'MOP-UP 2'

28 oktober 2018 t/m 6 januari 2019

Voor de tweede maal geven we een podium aan graduates van kunstacademies. 

© Irma Frijlink
© Irma Frijlink

‘TEXTIEL LEEFT’ in Horst

28 oktober 2018 t/m 30 december 2018

Tien textielkunstenaars presenteren nieuw werk als vervolg op de publicaties in het overzichtsboek 'Textiel leeft!' van Ellen Bakker uit 2012. 

Russische expo

Russische traditionele toegepaste kunst 

6 mei 2018 t/m 7 oktober 2018

In deze voor Nederland unieke expositie toont Museum de Kantfabriek de eindwerken van studenten van de Hogeschool voor Volkskunst uit St. Petersburg.

 © Gemmie Woud-Binnendijk
© Gemmie Woud-Binnendijk

'Fine Art Photography' van Gemmy Woud-Binnendijk

17 december 2017 t/m 22 april 2018

Gemmy Woud-Binnendijk kwam in 2016 in ons museum met de vraag naar mooi kant. Zij was net gestart met portretfotografie en zocht bijzondere attributen om haar modellen te kleuren. In de jaren daarna heeft zij een flitsende carrière gemaakt met shoots in de USA, Rome en Zuid-Afrika.