Home Over ons Vacatures en stages

Vacatures en stages

Samen met 135 vrijwilligers zorgen wij voor dit bijzondere museum in Horst aan de Maas. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe mensen die mee willen helpen alle taken die er zijn in te vullen. Heb je nog wat vrije tijd en wil je die graag zinvol invullen, dan ben je van harte welkom. In onderstaand overzicht zijn alle vacatures voor vrijwilligers en stages te vinden.

Heeft u interesse?
Neem dan contact op met Marcella Dings (Personeelszaken).

Op dit moment zijn er twee belangrijke vacatures:

– wie is handig op sociale media en wil helpen onze informatie up to date te houden? Denk daarbij vooral aan facebook, instagram en twitter.

– wij zijn dringend op zoek naar een secretaris/resse voor het bestuur. Geen ingewikkelde functie, geen notulen maken van de vergadering, maar voornamelijk de inkomende mails verdelen en beantwoorden, noodzakelijk informatie geven op vragen die via de mail gesteld worden en andere voorkomende bestuurszaken.

Daarnaast zijn we ook altijd op zoek naar vrijwilligers die onze gasten willen ontvangen (zoals gastvrouwen, rondleiders, medewerkers educatie en exposities).

=> Voor meer info: Marcella Dings (Personeelszaken)

Bij de afdeling facilitair kunnen we ook altijd extra handen gebruiken om onze historische kantklosmachines werkend te houden. Zo zoeken we naar:

• handige medewerkers: ad hoc en planmatig onderhoud binnen de commissie ‘onderhoud gebouwen’
  • patronneurs in opleiding: U wordt opgeleid om kantontwerpen te kunnen vertalen in machinetaal. In eerste instantie voor mechanische machines, in de toekomst voor een computergestuurde kantklosmachine.
  • machine-ombouwers in opleiding: U wordt opgeleid om de oude kantklosmachines en de grote kant-breimachine te kunnen ombouwen.

=> Voor meer info: Peter van Diepe (interim Facilitaire Zaken).

Stages

Het museum heeft altijd behoefte aan stagiaires die bijdragen aan het expositiebeleid.

=> Voor meer info: Tineke Geurts en Roger Spitz (commissie Wisselexposities)