Home Over ons Vacatures en stages

Vacatures en stages

Museum de Kantfabriek in Horst werkt uitsluitend met vrijwilligers. Momenteel zijn dit er circa 165. Zij zijn allemaal een of meerdere dagdelen per week actief. In onderstaand overzicht zijn alle vacatures voor vrijwilligers en stages te vinden.

Heeft u interesse?
Neem dan contact op met Tejo Kessels (secretaris en hoofd personeelszaken). Wilt u meer informatie over een van de functies? Mail dan naar het betreffende commissiehoofd. Hij of zij neemt dan contact met u op.

Cursussen en workshops

Voor deze afdeling zijn we met spoed op zoek naar:

• medewerker cursussen en workshops: in deze functie bent u de sparringpartner voor het afdelingshoofd en regelt u de cursusadministratie.

=> Voor uitgebreidere informatie klikt u hier. Wilt u meer toelichting, neem dan contact op met Marianne Jansson-Huijs (hoofd cursussen en workshops)

Kinderactiviteiten

Vindt u het leuk om te werken met kinderen? Wij zoeken organiserende vrijwilligers voor het opzetten en begeleiden van kinderactiviteiten in relatie tot textiel.

=> Voor meer info: Marianne Jansson-Huijs (hoofd cursussen en workshops)

Evenementen en demonstraties

Museum de Kantfabriek wil museumbezoekers verrassen met aansprekende demonstraties op het gebied van textielvaardigheden (bijv. vilten, punchen, hoeden maken, kantklossen), presentatie van textiel-gerelateerde kunst en fotomateriaal over de geschiedenis van de regio Horst en de textielnijverheid in Noord-Limburg.

Voor kinderen en jongeren willen we het aantal aansprekende activiteiten in de periode april tot oktober uitbreiden. Voor deze activiteiten zoeken we een coördinator/initiator evenementen en demonstraties (of meerdere personen die als team werken). Gevraagd wordt creativiteit, organisatietalent, enthousiasme en enige ervaring op dit vlak.

=> Voor meer info: Tejo Kessels (secretaris en hoofd personeelszaken)

PR & Communicatie

Voor het genereren van zoveel mogelijk free publicity voor het museum zijn we op zoek naar een medewerker PR & Communicatie.

=> Voor meer info: Mieke Verhagen-Janssen (hoofd PR & Communicatie)

Facilitaire zaken

Bij deze afdeling is altijd extra ondersteuning nodig. Zo zoeken we naar:

• handige medewerkers: ad hoc en planmatig onderhoud binnen de commissie ‘onderhoud gebouwen’
  • patronneurs in opleiding: U wordt opgeleid om kantontwerpen te kunnen vertalen in machinetaal. In eerste instantie voor mechanische machines, in de toekomst voor een computergestuurde kantklosmachine.
  • machine-ombouwers in opleiding: u wordt opgeleid om de oude kantklosmachines en de grote kant-breimachine te kunnen ombouwen.
  • schoonmakers voor de museumhal

=> Voor meer info: Peter van Diepe (hoofd facilitaire zaken)

Bibliotheek

Zit u graag met de neus in de boeken? Dan is werken bij de Bieb iets voor u. We zijn op zoek naar bibliotheekmedewerkers die bezoekers informeren en zorgen dat bestellingen van boeken en tijdschriften via internet worden verwerkt.

=> Voor meer info: Maria van Soest (hoofd textielbibliotheek)

Educatie

Voor deze afdelingen zoeken we een contactfunctionaris, voor het benaderen van en contacten onderhouden met basis- en middelbare scholen in het kader van leerlingprogramma’s.

=> Voor meer info: Rieky Jacobs (hoofd educatie)

Depot textiel en nijverheid

Voor onze waardevolle collectie zoeken wij naar:

• assistent conservator: met belangstelling voor textiel, leidinggevende en administratieve ervaring.
  • Adlib-medewerkers: voor het registreren en administreren van textielobjecten in het Adlib-beheerprogramma.

=> Voor meer info: Silbie Koreman (hoofd textieldepot)

• depotmedewerkers: voor het beheer en registratie van depotmaterialen die behoren bij de voormalige Zuid-Nederlandse Kantfabriek

=> Voor meer info: Tim Riswick (hoofd collectiebeheer)

Wilt u het visitekaartje van het museum zijn? Dan zoeken wij u!

• gastvrouwen of gastheren: dames of heren met een vriendelijke uitstraling, die zorgen voor de bezetting van de entree en het uitserveren van consumpties
  • oproepmedewerkers: incidentele hulp voor een paar uurtjes bij het verzorgen van lunches

=> Voor meer info: Tineke Titulaer (hoofd gastvrouwen)

Genealogie en streekgeschiedenis

We zijn op zoek naar:

• suppoosten genealogie: ter ondersteuning van de bezoekers die onderzoek willen doen

=> Voor meer info: Jeannette van den Beuken (hoofd genealogie en streekgeschiedenis)

• Adlib-medewerkers: scannen en registreren van foto’s in het Adlib-beheerprogramma

=> Voor meer info: Huub Janssen (bedrijfsbureau)

Exposities

Het museum heeft behoefte aan creatieve personen die mede wisselexposities gestalte geven.

=> Voor meer info: Tineke Geurts (hoofd wisselexposities)

Stages

Het museum heeft altijd behoefte aan stagiaires die bijdragen aan het expositiebeleid.

=> Voor meer info: Tineke Geurts en Roger Spitz (commissie wisselexposities)