Textiel Bibliotheek

De grootste uitleenbibliotheek in Nederland

Openingstijden bibliotheek
Van 1 april tot 1 oktober geopend op

dinsdag t/m zaterdag van 13.00-17.00 uur.
Van 1 oktober tot 1 april geopend op

dinsdag t/m zaterdag van 14.00-17.00 uur.

Museum de Kantfabriek is sinds 20 april 2013 deels eigenaar en nieuwe beheerder van de grote bibliotheek van STIDOC (Stichting Textiel Informatie en Documentatie Centrum). Museum de Kantfabriek mag zich hiermee met ~10.000 boeken, de grootste uitleenbibliotheek van Nederland noemen op het gebied van textiel en textiele handwerken.

In het Documentatiecentrum vindt u een grote collectie boeken over textiel, handwerk-, handwerktechnieken en textielkunst. We streven er naar zoveel mogelijk informatie over textiel voor onze bezoekers beschikbaar te hebben. Onze speciale aandacht gaat natuurlijk uit naar kant, waarbij we machinale kant als specialiteit beogen. Op dit gebied zijn we groeiend. We willen onderzoeksmogelijkheden bieden aan alle geïnteresseerden. Wij vullen de boekencollectie nog steeds aan met nieuwe uitgaven en met boeken die wij als schenking ontvangen. Dit alles kunt u in ons documentatiecentrum inzien.

Op de bibliotheek pagina van STIDOC kunt U zoeken naar titels van boeken en tijdschriften, die in de bibliotheek te vinden zijn. Deze kunnen ook online worden geleend. Tijdschriften en boeken uit de erfenis van het Nederlands Centrum voor Handwerken (NCH) zijn tevens opgenomen in de bibliotheek pagina.

Heeft u boeken die u weg wilt doen? U kunt deze afgeven bij of zenden aan: Museum de Kantfabriek T.a.v. mevrouw M. van Soest Americaanseweg 8 5961 GP te Horst E: stidocbibliotheek@stidoc.nl T: 077 – 3981650.