Home Ontdek ons Wisselexposities Innovatieve mode en slim textiel

'Innovatieve mode en slim textiel' 

19 januari 2020 t/m 15 maart 2020

Gastcurator Marina Toeters – docent TU/e, initiator van by-wire.net en de Fashion Tech Farm in Eindhoven – haar collega’s en studenten onderzoeken nieuw textiel, productietechnieken en maken sensorkleding met als doel om mode duurzamer en relevanter te maken.

 

Voor het ontwerpen wordt steeds meer gebruik gemaakt van circulaire (herbruikbare) materialen en productiemethodes, zodat de technologie en textiel opnieuw gebruikt kan worden. De mogelijkheden zijn eindeloos: soms heel dicht bij en voor de hand liggend, maar soms écht toekomstmuziek.

 

Van de volgende ontwerpers zijn outfits te zien: Annet Couwenberg, Daniëlle Ooms, Eva van der Born, Jori van der Kolk, Rachelle Kraal, Fabienne van der Weide, Jessica Joosse, Gail Kenning, Daisy van Loenhout, Bruna Goveia, Melissa Bonvie en Margreet de Kok.

Het project van Danielle Ooms bijvoorbeeld (zie afbeelding) heeft als doel om duurzame en circulaire mode te creëren. Het resultaat is een biologisch afbreekbaar materiaal op appelbasis; vergelijkbaar met leer, maar zonder een schadelijke invloed op de natuur. De bedoeling is om het verlangen naar de esthetiek, het gevoel van het materiaal en het kledingstuk te laten groeien. Met als troef dat het geen invloed heeft op het milieu.

Meer weten?

Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op.