Elders in Horst e.o.

Horst en omgeving biedt nog meer…

Museum de Kantfabriek in Horst Noord-Limburg is een charmant museum. En hoe graag we u ook ontvangen in ons museum, er is in de directe omgeving nog veel meer te zien en te beleven.  Hier een kleine greep uit de mogelijkheden.

Op wandelafstand:

• De schatkamer van de St. Lambertuskerk. De schatkamer beschikt over kunstschatten uit de Middeleeuwen (beeldenschat Meester van Elsloo, paramenten, kerkzilver). Adres: St.Lambertusplein 16, Horst.
  • Het Koperslagersmuseum. Dit museum richt zich op het ambacht van de koperslager en bezit zeer bijzondere koperslagersproducten en sieraden en de belangrijkste en meest complete collectie koperslagersgereedschappen in West-Europa. Adres: Gasthuisstraat 46, Horst
  • Museum Bert Coppus. Beeldende werken geschilderd met olieverf, tempera, aquarel en gouache en een collectie grafiek. Adres: Meterikseweg 71-73, Horst.
  • Het Aardbeienland biedt een aardbeienmuseum, aardbeienwinkel en terras, aardbeientuin en zelfplukveld. Kreuzelweg 3, Horst.

Ongeveer een (auto)kwartiertje verderop:

• Museum de Locht: dit museum in Horst laat het boerenleven in de eerste helft van de 20e eeuw zien en biedt informatie over de huidige asperge- en champigonteelt.
  • Rozendorp Lottum. Een lieflijk dorpje aan de Maas waar alles in het teken staat van rozen. Bezoek bijvoorbeeld de Rozenhof, een tuin waarin alle rassen zijn samengebracht die het predicaat Nederlandse Toproos mogen voeren. Er zijn ook prachtige rozenfietsroutes en verder biedt Lottum u culinaire rozengerechtjes en aardige rozencadeautjes.
  • Het kleine Peeldorp Griendtsveen met de oude dorpspompen, ophaalbruggetjes, kaarsrechte Peelkanalen en karakteristieke panden is één van de parels van de Peel. Ontdek wandelend of fietsend de apostelwoningen, Villa Sphagnum of de Paardestal. In Griendtsveen waan je je terug in de tijd van de ruige dagelijkse werkelijkheid van de turfwinning.
  • Voor jonge én oudere kids: speelpark Klein Zwitserland in Tegelen. Hutten bouwen in het spannende avonturenbos, uitdagende speeltoestellen op diverse speelplateaus, lekker zwemmen of golf spelen op de 18 holes midgetgolfbaan ‘Gold Rush’.
  • Kloosterdorp Steyl met zijn kloostercomplexen, stille kloostertuinen, het Missiemuseum en botanische tuin ‘Jochumhof’.  Vindt rust in de stille kloostertuinen of in de kapel van de aanbiddingszusters van Steyl (‘de roze zusters’) die in afzondering van de wereld leven.  Uniek en van bijzondere waarde is verder het Missiemuseum in Steyl. Een museum, dat zelf tot museum geworden is. Geheel in oude stijl bewaard, kunt u hier een sfeer proeven zoals die begin vorige eeuw bestond. Een indrukwekkende wonderwereld met o.a. volkenkundige voorwerpen, een natuurhistorische afdeling met een insectenkabinet en een zoölogisch gedeelte zijn hier voor ons bewaard.

Voor nog meer Horst- en Noord-Limburg-inspiratie, raadpleeg de websites

www.liefdevoorhorstaandemaas.nl
www.liefdevoorlimburg.nl/   Liefde voor Limburg begint hier!
www.dagtripdoen.nl/activiteiten/
www.eropuitinlimburg.com/