Home Ontdek ons Wisselexposities ‘HOEZO’ geen vrouwen in de kunst?
2024 anneke kersten kleur op kleur

‘HOEZO’ geen vrouwen in de kunst?

3 maart t/m 12 mei 2024

In deze expositie laten we werk zien van 50 vrouwelijke beeldende kunstenaars die met textiel werken in al zijn verscheidenheid.
Waarom 50 vrouwelijke kunstenaars?

In 2024 is het 50 jaar geleden dat de voorganger van Museum de Kantfabriek, de Oudheidkamer, in Horst zijn deuren opende.
In de afgelopen maanden werd er regelmatig gesproken in de pers over het ontbreken van vrouwen in de kunst.
Dat is in textielkunst zeker niet van toepassing en dat willen we met deze expositie graag benadrukken.

 

Waarom 50 vrouwelijke kunstenaars?
In 2024 is het 50 jaar geleden dat de voorganger van Museum de Kantfabriek, de Oudheidkamer, in Horst zijn deuren opende. In de afgelopen maanden werd er regelmatig gesproken in de pers over het ontbreken van vrouwen in de kunst. Dat is in textielkunst zeker niet van toepassing en dat willen we met deze expositie graag benadrukken.

Deelneemsters
Ada de Ruyter, Agnes Bomers, Anita Dinghs, Anne van den Heuvel, Anneke Kersten, Annelies Verhijde, Anneliet van Beelen, Annie Veldkamp, Ans Krekels, Armien Visser, Attje Oosterhuis, Babs van den Thillart, Christiane Maurer, Els Savenije, Geeske Bangma, Gerda Fransman, Gerry Hofstede,Hannelieke van de Beek, Helga Mast, Hella van 'tHof, Jeanne van de Bekerom, Joke Hardenbol, Joke Visser, Jolanda Tielens, Karin Janssen, Karina Beckers, Kitty Korver, Liesbeth Werts, Loes Groothuis, Marianne Jansson, Mariëlle Huijsmans, Marrie Bel Boertje, Martine van't Hul, Mia van der Burg,, Minke van de Zande, Miranda Vissers
Monika Loster , Nicole Ladrak, Noëlle van der Hagen
Riet Delescen, Rika Hoving, Rita Dijkstra Hesselink, Sandra MackusSjakky Broekmans, Sybrecht Bosker, Teuny Bakker, Tilly Zegers, Truus Brouwers, Veva van der Wolf, Wil Hunnekens, Willeke Klaassen, Yvonne Scheele.

 

Meer weten?

Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op.