Home Ontdek ons Wisselexposities ‘Mensen met mogelijkheden’

‘Mensen met mogelijkheden’

Expositie van Louka Rongen

5 september t/m 11 oktober 2020

Louka Rongen (22 jaar) is afkomstig uit America en dit jaar afgestudeerd aan de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie. Als fotografe houdt zij zich graag bezig met beeldrijm; beelden die elkaar aanvullen. De onderwerpen hebben altijd een kloppend hart en dat probeert ze te vangen in haar foto’s.


Tijdens haar studie heeft Louka o.a. 10 leden van Theater Kleinkunst uit Horst geportretteerd. Voor de fotosessie vroeg Louka hen “Waar droom je van?” Het resultaat is een serie portretten die vooral blijdschap uitstralen. In juni 2020 besteedde Dagblad de Limburger al aandacht aan deze fotosessie. Scroll naar beneden voor het artikel.

Daarnaast zijn enkele fotoseries te zien met de titels: ‘Mijn baas’, ‘De Peel, woest aantrekkelijk’ en haar examenwerk: ‘Hij heeft meerdere gezichten’, waarin hoofdpersoon Jack in verschillende gedaantes is geportretteerd.

Het begon op de kindermarkt ...
Louka verdiende haar eerste harde euro’s op de kindermarkt in Horst. Daarmee kocht ze een spiegelreflexcamera. Dit leidde tot één van haar favoriete hobby’s: fotografie.

Naast haar expositie in ons museum staat zij van 5 t/m 11 september met een vierluik aan portretfoto’s op de Afstudeerexpositie Area 2020 in Amsterdam.

Meer weten?

Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op.