'MOP-UP 3'

19 januari t/m 15 maart 2020

Mop-Up 3 laat afstudeerwerk zien van ArtEZ Arnhem, MAFAD Maastricht, AMFI Amsterdam, Willem de Kooning Rotterdam en van SintLucas Boxtel.

De deelnemende kunstenaars zijn Lisa Bisschop, Max Niereisel, Jolieke Kessels, Julina Vanille Bezold, Robin Cuppen, Kaylee Nieuwenhuizen, Ferry Schiffelers, Renee Augustinus, Laura Knüwer, Charlotte Kuilboer en Chloë Severien.

 

De biologisch afbreekbare collectie ‘qi’ van wholina (Julina Vanille Bezold) grijpt terug op de eeuwenoude Chinese Wu Xing filosofie, die staat voor de vijf elementen en vijf kleuren. De collectie bestaat dan ook uit vijf outfits. De kledingstukken zijn gemaakt van planten, ze leven een tijd met ons samen en zullen op een dag ontbinden waardoor er een nieuwe plant uit kan groeien. Door een onderscheid te maken tussen mode en kledingstukken, wil Julina een nieuw bewustzijn creëren voor de waardering van kleding. Omdat een lichaam een kledingstuk tot leven brengt, is de collectie geslachts- en leeftijdneutraal met een one-size-fits-most-aanpak.

 

 

 

 

Meer weten?

Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op.