'SYMBIOSE'

'Kant ontmoet papier'

IMG_8076 PR 1

30 april t/m 24 september 2023

Een internationale tentoonstelling met werk van Experikant (NL), KantelinK (B) en Deutsches Klöppelverband (D), papierkunst van Herman Coppus (NL), Bob Matthysen (B) en Sabine Jacobs (D) en leden van de Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst.

Het hoofdthema in deze expositie is moderne kant.

De kantklosgroepen gaan uit van de traditionele kantklostechnieken en zoeken binnen de eeuwenoude traditie nieuwe wegen.
De kantklossters hebben naast garens gebruik gemaakt van papier en oude kanten die vervaardigd zijn in voorheen de Zuid-Nederlandse Kantfabriek.
Iedereen werkt in zijn eigen stijl wat verrassende 3D objecten oplevert.
Voor deze expositie is gekozen voor de kleur amethist als bindende factor.

De papierkunstenaars laten werk zien dat niet direct een relatie heeft met kant maar 1 aspect van kant wel in zich heeft: openingen en doorkijkjes.
Ook deze kunstenaars werken op zeer verschillende manieren met papier.
Herman Coppus heeft een geheel eigen beeldtaal weten te ontwikkelen met een uitgesproken aandacht voor kleur, ritme en lichtwerking.
Bob Matthysen werkt met zelf geschept papier en een speciale droogtechniek waardoor de fraaie vormen ontstaan.
Sabine Jacobs bouwt constructieve sculpturen van draad en papier. Het zijn ruimtelijke tekeningen met een luchtige, intrinsieke uitstraling.

De Nederlandse Vereniging voor Papierkunst toont tijdens hun jubileumjaar moderne papierknipsels met het thema’s ‘Mens en dier’.

Van 1 april t/m eind september zijn we open van 11:00 - 17:00 uur.

 

IMG_8074
foto papier en kant

Meer weten?

Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op.