Home Projecten Cursussen Kantklossen basis en gevorderden

Kantklossen basis en gevorderden

Basiscursus kantklossen

In deze cursus leert u in 8 lessen de techniek met de basisslagen van het kantklossen, te beginnen met de linnenslag, daarna de netslag en de randslag. Daarop bestaan een aantal variaties. Als u de basisslag onder de knie heeft, kan er iets extra’s worden geklost. Denk bijvoorbeeld aan een blad in Russische bandkant.

Kantklossen voor gevorderden

Als vervolg op de basiscursus worden in 8 lessen steeds een andere grond en slagen toegepast. Gebruikte slagen: o.a. vetergatslag (= netslag, speld, netslag), dubbele netslagen (= dubbele netslag, speld, dubbele netslag) en fond à cinqtrous. In de 8e les worden deze gronden gemonteerd op een passe-partout. Aan het einde van deze cursus heeft u een compleet kantwerk in een schilderij.

Docent

Rinie Verhaegh

Inhoud

kantklossen basis en voor gevorderden

Workshopduur

8 lessen

Datum - basis

 

 

 

Datum - gevorderden

Dinsdagavond 12 en 26 sept, 10 en 24 okt, 7 en 21 nov,, 5 en 19 dec

Woensdagavond 13 en 27 sept, 11 en 25 oktober, 8 en 22 nov, 6 en 20 dec  VOL

 

Donderdagavond  7 en 21 sept, 5 en 19 okt, 2 en 16 en 30 nov, 14 dec  VOL

 

Tijdstip

19.30 – 21.45 uur

Kosten

€ 137,50 inclusief koffie/thee, exclusief materialen.

Materiaalkosten

Kussen, klosjes en alle andere benodigdheden zijn eventueel gedurende de cursus te huur van Museum de Kantfabriek voor € 15,00 inclusief garens.

Aanmelden voor deze Workshop/Cursus

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bekijk ook deze workshops

Fascinator maken

Fascinator maken Tijdens de tentoonstelling van de internationale wedstrijdhoeden van de Nederlandse Hoeden Vereniging van 22 oktober tot 5 november bij Museum de Kantfabriek worden…

Yubinuki

Yubinuki   Om je vingers tijdens het naaien te beschermen worden over de gehele wereld vingerhoeden of naairingen gebruikt in verschillende vormen. Een van die…

Naailes voor beginners en gevorderden

Tijdens deze workshop leer je verven met natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld meekrap, cochenille, noten, kurkuma en indigo.