Home Projecten Cursussen Kantklossen basis en gevorderden

Kantklossen basis en gevorderden

Basiscursus kantklossen

In deze cursus leert u in 8 lessen de techniek met de basisslagen van het kantklossen, te beginnen met de linnenslag, daarna de netslag en de randslag. Daarop bestaan een aantal variaties. Als u de basisslag onder de knie heeft, kan er iets extra’s worden geklost. Denk bijvoorbeeld aan een blad in Russische bandkant.

Kantklossen voor gevorderden

Als vervolg op de basiscursus worden in 8 lessen steeds een andere grond en slagen toegepast. Gebruikte slagen: o.a. vetergatslag (= netslag, speld, netslag), dubbele netslagen (= dubbele netslag, speld, dubbele netslag) en fond à cinqtrous. In de 8e les worden deze gronden gemonteerd op een passe-partout. Aan het einde van deze cursus heeft u een compleet kantwerk in een schilderij.

Docent

Rinie Verhaegh

Inhoud

kantklossen basis en voor gevorderden

Workshopduur

8 lessen

Datum - basis

Datum - gevorderden

Woensdagavond 13 en 27 sept, 11 en 25 oktober, 8 en 22 nov, 6 en 20 dec

 

Donderdagavond  7 en 21 sept, 5 en 19 okt, 2 en 16 en 30 nov, 14 dec

 

Tijdstip

19.30 – 21.45 uur

Kosten

€ 137,50 inclusief koffie/thee, exclusief materialen.

Materiaalkosten

Kussen, klosjes en alle andere benodigdheden zijn eventueel gedurende de cursus te huur van Museum de Kantfabriek voor € 15,00 inclusief garens.

Aanmelden voor deze Workshop/Cursus

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bekijk ook deze workshops

Naailes voor beginners en gevorderden (nog 1 plekje vrij)

Tijdens deze workshop leer je verven met natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld meekrap, cochenille, noten, kurkuma en indigo.

Moderne kant, je eigen ontwerp je eigen werk maken!

Moderne kant, je eigen ontwerp je eigen werk maken! Hoe maak je je eigen modern kant-ontwerpen en op welke manier realiseer je deze dan. Je…

Breien met papier (VOL)

Breien met papier In deze workshop leer je hoe je van oude kranten of oud papier een draad maakt.Je experimenteert met verschillende technieken, zoals rollend…