Speld van verdienste voor Tineke Geurts

De Speld van Verdienste van de Landelijke Organisatie Kant Kunst (LOKK) is een wisselspeld, die wordt uitgereikt aan diegene die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt, of nog steeds maakt, voor de vereniging, de Stichting Cultureel Erfgoed en voor de kant in het algemeen.

Op 25 september 2021 heeft John Drop de speld in ontvangst mogen nemen voor zijn werkzaamheden.

Aan hem na 2 jaar de verplichting om de speld weer door te geven.

De laatste jaren kwam hij regelmatig in Museum de Kantfabriek en was steeds weer verbaasd over de vele activiteiten van het museum. Niet alleen de historie van de fabriek maar ook de wisselexposities en de educatieve projecten, die door de enthousiaste vrijwilligers worden ondersteund, dragen bij aan het voortbestaan van het traditionele ambacht en de hedendaagse toepassing hiervan.

Het museum herbergt ook de voormalige bibliotheek van STIDOC (Stichting Textiel Informatie en Documentatie Centrum), waarin ook de voormalige bibliotheek van de LOKK is ondergebracht.

Doordat er regelmatig exposities plaatsvinden krijgt het museum bekendheid tot ver over de grenzen, wat vele bezoekers trekt.

De bezoeken die John aan het museum bracht hadden meestal te maken met exposities waarvoor hij foto- of filmwerk deed. Tineke Geurts was dan altijd zijn contactpersoon.

“ De speld van verdienste voor de LOKK heb ik nu overgedragen aan haar zodat ook zij eens in het zonnetje gezet wordt, maar hij is zeker ook bedoeld voor alle vrijwilligers van het museum”, aldus John Drop.

Horst, 30 april 2023