Unieke tweedehands markt

Unieke tweedehands markt

Ben je op zoek naar een borduurboek, een bidprentje van een ver familielid of die ene kleur garen? Kom dan snuffelen op onze unieke markt. Bij ons kunt u dan pinnen.

De afgelopen jaren hebben we geen tweedehands markt kunnen organiseren maar wel veel schenkingen gekregen waarvan delen niet opgenomen werden in onze depots.
Er zijn veel kasten, zolders en hobbyruimtes opgeruimd.

Textiel

Handwerkliefhebbers kunnen voor kleine prijzen hun voorraadkast weer aanvullen en wellicht inspiratie opdoen voor nieuw werk. Garens, stoffen, kantjes, bandjes, gereedschap, oud textiel, tafellakens, beddenspreien, borduurwerken, enz.

Bidprentjes

Snuffelen tussen duizenden bidprentjes

Voor stamboomonderzoekers, heemkundeverenigingen en verzamelaars.

De Historische Kring Horst krijgt veel bidprentjes aangeboden. Die worden geregistreerd en netjes bewaard voor (familie)onderzoek of voor de soms bijzondere verhalen die erop staan.

Maar we krijgen natuurlijk ook veel bidprentjes die we al in de verzameling hebben. Ook die zijn nu netjes gesorteerd. Iedereen die geïnteresseerd is in bidprentjes, kan komen snuffelen in onze grote verzameling dubbelen. Bidprentjes uit de regio, maar ook uit andere delen van het land. Je kunt je eigen verzameling gratis aanvullen 1*.

 

Tweedehands boeken

Interesse in handwerktechnieken en in vroegere tijden van Horst en onze regio?

We bieden honderden tweedehands boeken over textiel en handwerktechnieken ter verkoop aan. Over alle handwerktechnieken is wel een boek te vinden.

Ook zijn boeken beschikbaar over streekgeschiedenis, voornamelijk van Horst en de regio. Voor een zacht prijsje vind je bij ons boeken die in de winkel niet meer verkrijgbaar zijn, maar zeker nog het lezen waard. Ook hebben wij nog exemplaren van de series Horster Historiën en Oud Horst in het Nieuws.

 

Het museum is dan normaal geopend en kunt u tevens genieten van de wisseltentoonstelling ‘Langs Geborduurde Wegen’.

De toegang tot de markt is gratis. Voor het museum gelden de normale tarieven.

Waar:           Museum de Kantfabriek    Americaanseweg 8, Horst

Wanneer:      zaterdag 27 augustus        Van 11.00 – 16.00 uur

 

1* We hanteren een maximum aantal van ongeveer 100 bidprentjes per persoon.