Home Nieuws Bezoek de Maakdagen van Crafts Council

Bezoek de Maakdagen

Crafts Council Nederland organiseert op zaterdag 28 en zondag 29 september de jaarlijkse Maakdagen met inspirerende maakactiviteiten in musea en bibliotheken in heel Nederland. Ook Museum de Kantfabriek doet mee met een demonstratie en zelf kant maken en toepassen.

Alles om ons heen, zelfs alles wat we aan hebben, is ge'maakt'. Van hout, klei, textiel, metaal, draad, riet, glas, wol … elk product is ooit door mensenhanden tot stand gebracht. Tijdens de Maakdagen maakt u kennis met het patroonontwerp en de productie van kant vóór en dóór kantklosmachines. Er liggen samples om te bewerken op of in bijvoorbeeld kleding of voor autonoom werk. Tijdens de Maakdagen staat kant gemaakt van ecokatoenen garens van gerecycled jeans centraal.

Het programma:

• 11.15 uur: demonstratie van de kantklosmachines.
  • 12.00 uur: uitleg over het ontwerpproces en het omzetten naar het jacquardpatroon.
  • 13.00 tot 16.30 uur:  zelf kant maken én toepassen. U kunt naar hartenlust experimenteren met industrieel kant. Naaigereedschap is aanwezig.

De toegang is vrij (na betaling van entree voor het museum). Aanmelden is niet nodig. Het volledige programma is te vinden op de website van Crafts Council.

Berichten tips

Quiltsters gezocht!

Onze expositiecommissie is op zoek naar quiltsters die geïnspireerd zijn door het werk van architect Hundertwasser.

Textiel Festival Leiden uitgesteld

Textiel Festival Leiden 2020 is uitgesteld tot 12 t/m 15 mei 2021. Lees hier het persbericht.

Lost connections in Dagblad de Limburger

Angela Janssens van Dagblad de Limburger bracht een bezoek aan ons museum. Ze bracht verslag uit van de dag dat er hard gewerkt werd aan...