Home Nieuws Bezoek de Maakdagen van Crafts Council

Bezoek de Maakdagen

Crafts Council Nederland organiseert op zaterdag 28 en zondag 29 september de jaarlijkse Maakdagen met inspirerende maakactiviteiten in musea en bibliotheken in heel Nederland. Ook Museum de Kantfabriek doet mee met een demonstratie en zelf kant maken en toepassen.

Alles om ons heen, zelfs alles wat we aan hebben, is ge'maakt'. Van hout, klei, textiel, metaal, draad, riet, glas, wol … elk product is ooit door mensenhanden tot stand gebracht. Tijdens de Maakdagen maakt u kennis met het patroonontwerp en de productie van kant vóór en dóór kantklosmachines. Er liggen samples om te bewerken op of in bijvoorbeeld kleding of voor autonoom werk. Tijdens de Maakdagen staat kant gemaakt van ecokatoenen garens van gerecycled jeans centraal.

Het programma:

• 11.15 uur: demonstratie van de kantklosmachines.
  • 12.00 uur: uitleg over het ontwerpproces en het omzetten naar het jacquardpatroon.
  • 13.00 tot 16.30 uur:  zelf kant maken én toepassen. U kunt naar hartenlust experimenteren met industrieel kant. Naaigereedschap is aanwezig.

De toegang is vrij (na betaling van entree voor het museum). Aanmelden is niet nodig. Het volledige programma is te vinden op de website van Crafts Council.

Berichten tips

Opening archeologische expositie

Op 20 december opent Museum de Kantfabriek zijn nieuwe archeologische expositie, als waardevolle toevoeging aan de vaste collectie. De komende tijd wordt hier het verhaal...

Tweedehands markt op zondag 20 oktober

Bezoek onze markt in textiel en textielboeken op zondag 20 oktober, van 11 tot 16 uur.

Textiel Plus Festival in Den Bosch

Museum de Kantfabriek is aanwezig tijdens het Textiel Plus Festival in Den Bosch.