K-E-K Kant Experiment Kunst Overzicht werk Mariet Visser

Vanwege de nieuwe coronamaatregelen is de opening van de expositie K-E-K voorlopig verplaatst naar 23 januari 2022. Bekijk eerst de actuele openingstijden voordat u afreist naar Horst.

23 januari t/m 13 maart 2021

Deze tentoonstelling is een hommage aan de vele kanten van Mariet Visser 1949-2018. Al op jonge leeftijd had Mariet Visser belangstelling voor draden en toen kantklossen op haar pad kwam werd dit haar passie en werd kantklossen een belangrijk deel van Mariets leven waarin zij uitstekend haar creatieve talent kon ontplooien en bijdragen aan nieuwe mogelijkheden in techniek, materiaal en vorm .  Mariet nam vaak deel aan wedstrijden in binnen en buitenland en won vele (internationale) prijzen. Meerdere publieksprijzen lieten zien dat niet alleen de kenners van kant haar werk waardeerden.

 

Berichten tips

GESLOTEN

Vanwege nieuwe Coronamaatregelen is Museum de Kantfabriek tot en met 14 januari gesloten. Wij hopen u in 2022 weer te mogen begroeten in het museum….

Extra wisselexpositie ‘SPRANG’

In deze presentatie is het werk te zien van Mevr. Jannie Huizing-Keuning. Zij heeft een groot aantal werken in de techniek ‘Sprang’ (Egyptisch Vlechtwerk) geschonken…

HANDWERKCAFE’S weer van start.

Vanaf 1 november starten we weer met onze handwerkcafe’s. 1ste vrijdag Kantkloscafé 2de vrijdag Brei- en haakcafé 3de vrijdag Quiltcafé 4de vrijdag Borduurcafé U bent…