Home Nieuws Lost connections in Dagblad de Limburger

Lost connections - Samen verbinden

Vrouwen werken in De Kantfabriek in Horst aan een grote sluier

door Angela Janssens (cultuurjournalist Dagblad de Limburger)

Vrouwen werken in De Kantfabriek in Horst aan een grote sluier
Uiteindelijk wordt het een kunstwerk dat door verschillende vrouwen is gemaakt van oud kant.

Twintig vrouwen zijn dinsdag in museum De Kantfabriek druk doende met naald en draad. Ze werken mee aan een project van beeldend kunstenaar Ellis Schoonhoven uit Nijmegen.

Het is de bedoeling dat er met vereende krachten van oude stukjes kant een sluier wordt gemaakt van vier meter hoog met een cirkel die een diameter van zo’n zeven meter krijgt. De Nijmeegse kunstenares wil onder het motto ‘Los Connections’ op verschillende plekken in Nederland met kantliefhebbers aan dit object te werken. Het project is vorige maand van start gegaan.

Gekregen
De oude stukjes kant die in het kunstwerk worden verwerkt, heeft Schoonhoven van verschillende mensen gekregen. Omdat ze zelf ooit een workshop bij De Kantfabriek heeft gevolgd, heeft ze de kantkenners uit Horst gevraagd om eens te bekijken wat voor oude materialen ze eigenlijk voor haar project had verzameld.

Verbinden
Uiteraard is tijdens dat bezoek ook meteen afgesproken dat er in De Kantfabriek een dagje wordt meegeholpen aan de sluier, die bedoeld is om vrouwen in deze moderne tijd van beeldschermen en contact op afstand weer met elkaar te verbinden. Door in verschillende plaatsen met verschillende vrouwen aan het project te werken, ontstaat die verbinding, vindt de kunstenares. In die zin zijn niet alleen het eindproduct, de bijbehorende tentoonstelling en de film die wordt gemaakt belangrijk. Ook het maakproces hoort bij het kunstobject.

Berichten tips

Museum geopend!

Donderdag 3 september is het museum weer geopend, met de exposities 'Mensen met mogelijkheden' van Louka Rongen en 'Tasjes'.

Expositie Louka Rongen in de media

De VIA is een bijlage bij Dagblad de Limburger. Deze week met een interview met Louka Rongen over haar expositie 'Mensen met mogelijkheden'.

Deuren weer open vanaf 5 september!

Vanaf komend weekend zetten we onze deuren weer voor u open op zaterdag en zondag van 13.00 - 17.00 uur. We starten met een dubbelexpositie:...