Home Nieuws Werk mee aan Lost connections – Samen verbinden

Lost connections - Samen verbinden

Bent u handig met naald en draad en wilt u gezellig meewerken aan een groot project; 'Lost Connections' van Ellis Schoonhoven? U bent van harte welkom op dinsdag 3 maart tussen 9.30 en 16.00 uur. Aanmelden kan door een mail te sturen. Er staan koffie/thee en een kop soep voor u klaar.

Kunstproject van Ellis Schoonhoven

Lost connections is een kunstproject van Ellis Schoonhoven waarin ze verloren verbindingen wil herstellen en helen. “We zijn de verbinding verloren met ons zelf, met de natuur, met elkaar en met onze essentie. De technologische ontwikkeling gaat in een razend tempo. Het heeft ons zeker veel goeds gebracht, maar onze manier van omgaan hiermee toont een keerzijde. We zijn overprikkeld, communicatievormen zijn onpersoonlijk geworden en de fysieke aanraking die we het meest ervaren is een koud scherm, ontdaan van gevoel. Moeder aarde - in al haar facetten - schreeuwt om een andere omgangsvorm. We zijn de waarde van echt contact, VERBINDING, kwijt.”

Op 6 februari start in het atelier van beeldend kunstenaar Ellis Schoonhoven het maakproces van Lost Connections met handwerksters uit het hele land. Geïnitieerd door Ellis, in samenwerking met fotograaf en filmmaker Maayke Kleinbussink, fotograaf Conny van Rijn, horeograaf Shura Glasmacher en zakelijk leider Jill Friedman, zal veelal eeuwenoud kant handmatig aan elkaar worden genaaid.

Het oude kant is verkregen door donaties. Kant is krachtig en kwetsbaar tegelijk. Krachtig doordat iedere draad is verbonden met de andere draad. Kwetsbaar door de transparantie, de open structuur. Oud, antiek kant - ontstaan vanuit een grote diversiteit aan kanttechnieken - zal worden vermaakt en verbonden tot een groot 3D object van 4 meter hoog en een cirkel met een diameter van 7 meter. Een gigantische sluier wordt vormgegeven door naaisters uit het hele land. In het handgemaakte kant voel je de aandacht en de bezieling.

De sluier heeft vele metaforen en symbolieken. De sluier geeft bescherming, filtert licht en ademt continu. Ellis heeft gekozen voor de sluier om daarmee de positie van vrouwen in de kunst - en de totale wereld - aan de kaak te stellen. Ze wil vrouwen een podium geven. Vrouwen zijn verbinders en hebben een sterk helende energie. Zij geven het leven. De vrouwelijke energie is de aarde waaruit alles wordt geboren. Vrouwen en hun energie hebben een sterk gevoel van intuïtie en overgave.

De intentie is om met Lost Connections op reis te gaan voor zowel het maakproces als ook de tentoonstelling en performance. LOST CONNECTIONS zal bestaan uit een tentoonstelling, film en performance.

Ellis Schoonhoven, beeldend kunstenaar oprichter van De Nieuwe Creatieven - Miss Marble
Postweg 50
6523 LD Nijmegen
Tel 06 55 81 61 41

Berichten tips

Tweedehands markt op vrijdag 16 augustus.

14.00 – 21.00 uur Let op: dit jaar is het anders als anders. Op vrijdag is de laatste zomermarkt in Horst centrum en daar staan…

Textiel en Handwerk Dagen

Komt u ook? Museum de Kantfabriek is aanwezig met verkoop van vele 2e hands boeken.

“Wat is jouw gevoel bij thuis?”

Irma Frijlink is uitgenodigd om 12 dagen te verblijven in een van de Westenwind kracht 12-huizen aan de Prinses Marijkestraat 70. Tijdens haar verblijf heeft…