Exposities

20 januari 2019 t/m 29 december 2019

Jubileumjaar 2019: ’10’

Geplande Exposities Lees meer »

19 mei 2019 t/m 25 augustus 2019

’10′(2) ‘Technieken die stoffen bewerken en verwerken’

In deze expositie staan borduren, quilten en het maken van kleding als ambacht én vak centraal. Naast de vele stukken uit ons depot laten textielkunstenaars hun werk zien. Lees meer »

08 september 2019 t/m 29 december 2019

10 (3) ‘Van object naar verzameling – van verzameling naar object’

Museum de Kantfabriek bestaat in 2019 10 jaar. De afgelopen jaren zijn vele objecten geschonken. Hierdoor zijn eigen collecties ontstaan van bijvoorbeeld doopjurken, theemutsen en naaikistjes. Een bijzondere verzameling is de kinderkleding van de familie van Rechteren-Limpurg van kasteel Rechteren in Dalfsen. Ook zijn textiele particuliere verzamelingen te zien van onder andere Jan Geelen(waaiers), LOKK(oude kanten) , Marlie Lamers en Diny Gerards-Mensink. Lees meer »

19 januari 2020 t/m 15 maart 2020

INNOVATIEVE MODE EN SLIM TEXTIEL

In deze tentoonstelling laat Museum de Kantfabriek de stand van zaken zien van de ontwikkeling van E-FASHION.

Gastcurator Marina Toeters studeerde cum laude af aan de Master Fashion Design, de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Ze is docent aan de Technische Universteit EIndhoven en de HKU. Met haar collega’s en studenten onderzoekt en ontwerpt ze modieuze kleding met verschillende innovaties zoals ingebouwde sensoren. Hun doel is om deze kleding voor iedereen beschikbaar te krijgen. Bijvoorbeeld kledingstukken die worden gebruikt tijdens je werk, voor fitness, of mensen die stress willen voorkomen.

Voor het ontwerpen wordt steeds meer gebruik gemaakt van circulaire (herbruikbare) materialen en productiemethodes, zodat de technologie en textiel opnieuw gebruikt kan worden.

De mogelijkheden zijn eindeloos: soms heel dicht bij en voor de hand liggend, soms echt toekomstmuziek.

Marina Toeters zal ook een lezing houden over dit onderwerp.

Definitieve gegevens kunt u vanaf december 2019 vinden op: www.museumdekantfabriek.nl of www.by-wire.net

 

Innovatieve mode en slimtextiel Kantfabriek begin 2020