Exposities

28 oktober 2018 t/m 30 december 2018

‘TEXTIEL LEEFT’ in Horst

 

Tien textielkunstenaars presenteren nieuw werk als vervolg op de publicaties in het overzichtsboek “Textiel leeft!” van Ellen Bakker uit 2012. Museum de Kantfabriek heeft velen de afgelopen jaren in groeps- en solo tentoonstellingen een platform geboden, en zal dat ook in de toekomst blijven doen.

 

De textielkunst staat niet stil, zij leeft!

 

Download hier de flyer.

 

Sylvia Terwisscha van Scheltinga

Pauline Nijenhuis

Carola Mokveld

Esther Bruggink

Els Lemkes

Hella van ’t Hof

Stef Kreymborg

Henrique van Putten

Ellen Bakker

 

 

 

 

 

 

28 oktober 2018 t/m 06 januari 2019

MOP-UP 2

 

Voor de 2e maal geven we een podium aan graduates van kunstacademies. Met de tentoonstelling MOP-UP 2 verwelkomen wij 5 pas afgestudeerden design- en textielkunstenaars van de Maastricht Academy of Fine Arts and Design en de Willem de Kooning Academie Rotterdam.

 

Manouk Coenders showt het interactieve project “zielsveel”, waarin donatie in de vorm van textiel delen centraal staat. De collectie van Sharita Karsten “not made on mars” gaat ze bewustzijn creëren voor het feit dat kleding door mensen wordt gemaakt. Sam Schobbe is een printontwerpster. Haar werk kenmerkt zich door de opvallende en heldere kleuren, in combinatie met een speciale nabewerking  van de stof. Laura van der Spoel toont haar collectie “escaping reality” 3 outfits die inspireren en motiveren om te onderscheiden van de massa. Nieke Verkennis visualiseert met haar outfits “coral eclectic” op een abstracte manier de groei, dimensionaliteiten en beweging van koraalriffen.

 

Download hier de flyer.

 

 

20 januari 2019 t/m 29 december 2019

Verwacht in 2019

Geplande Exposities Lees meer »